Clicky

 
Transport Online - Branche wil opnieuw sloopregeling oude auto's

Branche wil opnieuw sloopregeling oude auto's

Branche wil opnieuw sloopregeling oude auto's
11-11-2019 10:10 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een sloopregeling, waardoor oude dieselauto's van de weg verdwijnen, zou goed kunnen helpen om de uitstoot van stikstof te verminderen. Dat zeggen twee organisaties uit de autobranche, RAI Vereniging en de Bovag in het AD. "Met zo'n slooppremie kan het geld bovendien mooi terug naar autorijdend Nederland", aldus een Bovag-woordvoerder.

Het kabinet werkt aan een pakket maatregelen om uit de stikstofcrisis te komen. Die worden later deze week gepresenteerd en moeten ervoor zorgen dat de woningbouw, grond-, weg- en waterbouw vooruit kunnen.

Tien jaar geleden werden bij een vergelijkbare sloopregeling 80.000 oude, vervuilende auto's van de weg gehaald. Wie een oude auto inleverde, kreeg daar maximaal 1000 euro voor terug. De regeling kostte de overheid volgens de krant 85 miljoen euro. "Oude diesels van de weg halen zou zoden aan de dijk kunnen zetten qua luchtkwaliteit", aldus de Bovag-zegsman in de krant. Het stimuleert volgens hem ook de verkoop van nieuwe auto's.

RAI Vereniging denkt ook dat oude diesels gemakkelijker via een sloopregeling vervangen worden als nieuwe auto's goedkoper worden gemaakt door de aanschafbelasting bpm af te schaffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden