Transport Online - Nog twee man vast voor geweld tegen KOZP

Nog twee man vast voor geweld tegen KOZP

Nog twee man vast voor geweld tegen KOZP
09-11-2019 19:47 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Drie van de vijf verdachten die zijn gearresteerd voor openlijke geweldpleging bij een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in Den Haag zijn zaterdag vrijgelaten. Twee mannen van 25 en 22 jaar zitten nog vast.

De landelijke bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet vrijdagavond in Den Haag, waar zo'n zeventig actievoerders aanwezig waren, werd ruw verstoord door voorstanders van Zwarte Piet, die het pand met vuurwerk bestookten, ramen ingooiden en geparkeerde auto's vernielden.

De drie die nu weer zijn vrijgekomen blijven wel verdachte in de zaak. Het onderzoek gaat nog door en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Alle verdachten komen uit Den Haag.

KOZP noemt het geweld zaterdag in een verklaring een "daad van terreur". De actiegroep roept premier Mark Rutte, het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV en burgemeesters op om demonstranten tegen Zwarte Piet bij de komende intochten van Sinterklaas te beschermen.

Jerry Afriyie van KOZP zegt in een toelichting dat de politie vrijdagavond adequaat is opgetreden nadat de deelnemers aan de bijeenkomst de politie hadden gebeld, maar dat de politie gezien communicatie op sociale media ook had kunnen weten dat de KOZP-bijeenkomst verstoord zou worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions