Clicky

 
Transport Online - Twee jaar cel en boete voor actrice Imanuelle Grives in drugszaak

Twee jaar cel en boete voor actrice Imanuelle Grives in drugszaak

Twee jaar cel en boete voor actrice Imanuelle Grives in drugszaak
08-11-2019 11:13 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - De Rotterdamse actrice Imanuelle Grives is vrijdag door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar celstraf en een boete van 1000 euro wegens drugsbezit en -handel. De helft van de celstraf is voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar.

Ook een deel van de boete, die naar Belgisch strafrecht eerst met acht moet worden vermenigvuldigd, is voorwaardelijk. Het bedrag van 8000 euro is grotendeels voorwaardelijk en zal netto uitkomen op 2000 euro, aldus een rechtbankmedewerker.

De rechtbank acht bewezen dat Grives vele soorten drugs bij zich had en dealde op het dancefestival Tomorrowland in Boom. De rechtbank sprak van "ernstige feiten" waarbij de verdachte geen rekening heeft gehouden met het gevaar van drugs, verwijzend naar eerder dodelijk slachtoffers op het festival. Het is niet duidelijk of en hoeveel celstraf Grives nog daadwerkelijk moet uitzitten. De rechtbankmedewerker mag daar niets over zeggen.

Grives was aanwezig bij de uitspraak en was tussen het publiek gaan zittten. Na afloop is ze zonder iets te willen zeggen door een haag van media naar buiten gelopen.

De straf is nagenoeg gelijk aan de eis van de aanklager, hoewel een deel "met uitstel" is. Als de Nederlandse binnen de proeftijd opnieuw de fout in gaat, moet ze alsnog het restant van de celstraf uitzitten. Grives heeft toegegeven dat ze drugs wilde verkopen en dat ze daarmee een grote fout heeft begaan.

De 34-jarige actrice werd op 21 juli opgepakt op het festivalterrein met xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine op zak. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen.

De twee vriendinnen werden veroordeeld tot boetes en celstraffen tot twaalf maanden, maar volledig voorwaardelijk met een proeftijd tot vijf jaar.

Grives werd na ruim zes weken voorarrest in september vrijgelaten na betaling van een borgsom.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions