Clicky


Binnendijks bedrijventerrein Flevokust Haven feestelijk geopend

Binnendijks bedrijventerrein Flevokust Haven feestelijk geopend
08-11-2019 11:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LELYSTAD - Donderdag 7 november vond de officiële opening plaats van het multimodale binnendijkse bedrijventerrein Flevokust Haven. Na twee jaar van voorbereiding is fase 1 van het binnendijkse multimodale industrieterrein van Flevokust Haven bouwrijp en gereed om bedrijven te ontvangen. Onder meer de ruime kavels, de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid maken dat de belangstelling voor vestiging groot is.

In aanwezigheid van ruim 70 genodigden werd het binnendijkse bedrijventerrein feestelijk geopend met het hijsen van de vlaggen.

Haven volledig operationeel

Het binnendijkse bedrijventerrein vormt samen met de buitendijkse haven Flevokust Haven. Het is een samenwerkingsproject waarbij provincie Flevoland het buitendijkse deel van de haven en kade ontwikkelt en de gemeente Lelystad het binnendijkse deel voor haar rekening neemt. De haven is inmiddels een jaar in bedrijf, nu kan er ook gebouwd worden op het binnendijkse bedrijventerrein. De gemeente ontwikkelt in deze fase 43 hectare bedrijventerrein en maakt in fases – in overleg met de afnemende bedrijven – de grond bouwrijp. De eerste fase is nu gereed. Daarmee is de haven compleet en volledig operationeel zowel buitendijks als binnendijks.