Transport Online - Boze minister verdedigt belaagde rekenaars RIVM

Boze minister verdedigt belaagde rekenaars RIVM

Boze minister verdedigt belaagde rekenaars RIVM
07-11-2019 17:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet stoort zich "mateloos" aan de twijfels die zijn gezaaid over de berekeningen van instituten als het RIVM. Critici misbruiken de kwetsbaarheid van de wetenschap, zegt wetenschapsminister Ingrid van Engelshoven.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) berekent onder andere hoeveel stikstof er neerslaat. Uit die cijfers maakt het kabinet op dat fors ingrijpen geboden is, tot grote verontwaardiging van onder anderen boeren en bouwers. Die vallen ook het RIVM aan en stellen dat het instituut de zaken te somber voorstelt. Ze krijgen ook bijval van onder meer regeringspartijen CDA en VVD.

Critici van zulke berekeningen maken misbruik van de karaktertrek van wetenschappers om hun kennis altijd ter discussie te stellen, zegt Van Engelshoven. "Dat is de essentie en de kracht van wetenschap, en tegelijkertijd maakt dat wetenschap kwetsbaar in het publieke debat. Dat maakt het des te kwalijker als mensen die misbruiken puur en alleen omdat de uitkomst hun niet goed uitkomt."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions