OM eist celstraf en zeven jaar rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval in Sittard

OM eist celstraf en zeven jaar rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval in Sittard
06-11-2019 17:47 | Binnenland | auteur Redactie

MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een celstraf van 4 jaar en 6 maanden plus 7 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een 44-jarige vrouw uit Sittard. De vrouw wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in haar woonplaats. Hierbij kwam een 20-jarige studente om het leven.

In de nacht van 8 op 9 september 2018 is de verdachte achter het stuur gekropen. Uit onderzoek is gebleken dat zij onder invloed was van alcohol, cannabis en cocaïne. Toen de vrouw, naar eigen zeggen, naar huis reed, is zij deels op een trottoir gaan rijden. Op dat moment fietste daar de 20-jarige studente uit Sittard. De verdachte reed haar aan en is vervolgens doorgereden. De jonge vrouw is ter plekke aan haar verwondingen overleden. De verdachte heeft ook schade aangericht aan diverse auto’s en een aantal bomen.

De 44-jarige vrouw wordt verdacht van dood door schuld, het verlaten van plaats ongeval waarbij het slachtoffer dood is achtergebleven en het verlaten plaats van ongeval met materiële schade. Het OM gaat voor een strafeis die gelijk is aan de maximumstraf, omdat het geen bijkomende omstandigheden ziet om op een lagere straf uit te komen.

Met betrekking tot de 7 jaar rijontzegging moet per feit gekeken worden. Voor dood door schuld staat een strafmaximum van de rijbevoegdheid van 5 jaar, voor verlaten plaats ongeval 4,5 jaar. De strafeis van 7 jaar is hoger, omdat er een dodelijk slachtoffer is. Naast de celstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid, heeft het OM een vordering van in totaal 70.000 euro geëist voor nabestaanden.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden