Transport Online - 'NCTV wist van bedreigingen richting beschoten advocaat Philippe Schol'

'NCTV wist van bedreigingen richting beschoten advocaat Philippe Schol'

'NCTV wist van bedreigingen richting beschoten advocaat Philippe Schol'
06-11-2019 14:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De NCTV was op de hoogte van bedreigingen aan het adres van de woensdagochtend neergeschoten advocaat Philippe Schol. Dat meldt de Nederlandse Orde van advocaten (NOvA).

"Er was een melding via de NOvA naar het Contactpunt Beroepsgroepen gedaan. Naar aanleiding van die melding is er door NCTV contact opgenomen met politie en OM lokaal, zoals gebruikelijk", meldt de orde. Op basis van die informatie is een dreigingsanalyse gemaakt. "Juist in het kader van de veiligheid kan niet worden ingegaan op de maatregelen die daarbij getroffen zijn", meldt de organisatie.

Het contactpunt is recent ingesteld voor advocaten en rechters die zich zorgen maken over hun veiligheid. Meldingen worden doorgezet naar meldingen naar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Aanleiding is de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum. Hij werd op 18 september doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Voor die liquidatie zit iemand vast, maar omdat hij nog altijd in beperkingen zit is daarover nog niet meer bekend.

"Met de moord op Derk Wiersum is een grens overschreden. Dat laat deze liquidatiepoging ook weer zien. Veiligheid van advocaten verdient serieuze aandacht en toereikende middelen", laat de Orde weten in een reactie op de beschieting woensdag. "Helaas bestaat 100 procent veiligheid niet. Wel is opnieuw analyse nodig nu ook een aanslag op een faillissementscurator is gepleegd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen