Transport Online - Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking

Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking

Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking
06-11-2019 14:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

KEULEN - [update 20:21 uur] De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt donderdag en vrijdag 1300 vluchten vanwege een staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 reizigers worden daardoor getroffen. Het cabinepersoneel strijdt voor een hoger loon.

Ook een tiental vluchten tussen Schiphol en München en Frankfurt wordt donderdag getroffen door de staking, zo blijkt uit een overzicht op de site van Lufthansa. Welke vluchten wél doorgaan is daar ook te zien. Voor vrijdag was het vluchtoverzicht nog niet bijgewerkt.

Lufthansa probeerde via de rechter de staking te verbieden. Die gaf de luchtvaartmaatschappij echter geen gelijk, en ook niet woensdag laat op de dag in hoger beroep.

Als voorbereiding op de staking had Lufthansa zijn klanten al ruime omboekmogelijkheden aangeboden. Zo konden ze binnenlandse vluchten omzetten in treinreizen of hun vlucht naar een andere dag omzetten.

In totaal voert Lufthansa normaal gesproken 3000 vluchten per dag uit op donderdag en vrijdag. Donderdag zet het bedrijf een streep door 700 vluchten, vrijdag gaat het om 600 stuks.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen