Clicky


Rutte: laat stikstof niet alles lamleggen

Rutte: laat stikstof niet alles lamleggen
06-11-2019 13:50 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De crisis in de bouw als gevolg van milieubeperkingen betekent niet dat alle projecten stil hoeven te liggen. "Er kan al heel veel wel", bezweert minister-president Mark Rutte. Zijn "grootste nachtmerrie" is dat "wat wél kan niet gebeurt", en dat daardoor onnodig banen verloren gaan.

Rutte bezocht woensdag een bouwplaats in Utrecht waar een bedrijventerrein wordt omgevormd tot een woonwijk. Volgens de premier kan, mede "omdat deze gemeente heel druk bezig is geweest om heel veel te regelen", aan dat project gewoon worden doorgewerkt. "En dat is ook wel een boodschap aan Nederland", vindt Rutte.

Het kabinet probeert nog deze week stappen te zetten zodat bouwers weer aan de slag kunnen om bijvoorbeeld woningen te bouwen en wegen aan te leggen. Veel projecten liggen stil door een uitspraak eind mei van de de Raad van State. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat te makkelijk vergunningen zijn verleend voor projecten waarbij schadelijke stikstofverbindingen in kwetsbare natuurgebieden neerslaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions