Transport Online - Ook vrouw en zwager van Al-Baghdadi opgepakt

 


Ook vrouw en zwager van Al-Baghdadi opgepakt

Ook vrouw en zwager van Al-Baghdadi opgepakt
06-11-2019 13:48 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Naast de zus van de gedode IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi heeft Turkije ook zijn vrouw en zwager opgepakt. Dat maakte de Turkse president Erdogan woensdag bekend. De terroristische leider kwam om bij een operatie van speciale Amerikaanse eenheden.

"De Verenigde Staten zeiden dat Al-Baghdadi zichzelf opblies in een ondergrondse tunnel", zei Erdogan. Hij verwijt de VS daar te veel aandacht voor te vragen. "Maar ik kondig hierbij voor het eerst aan: we hebben zijn vrouw en zwager gevangen en deden dat zonder daarover op te scheppen. Daarnaast hebben wij een zus van Al-Baghdadi opgepakt."

De VS meldden op 27 oktober dat Al-Baghdadi was omgekomen tijdens een operatie van speciale eenheden in het noordwesten van Syrië. Later werd bekendgemaakt dat Turkije zijn oudere zus had opgepakt in de stad Azaz, maar zij blijkt nu dus niet het enige opgepakte familielid te zijn.

De voormalig leider van de terroristische organisatie riep zich in 2014 uit tot kalief. De Irakees, die een volledig islamitische staat voor ogen had, trad zelden op in het openbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden