Transport Online - Vakbond wil staking Air France vanwege pensioen

Vakbond wil staking Air France vanwege pensioen

Vakbond wil staking Air France vanwege pensioen
06-11-2019 13:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse vakbond FO wil dat personeel van Air France meedoet aan een landelijke staking in december. Daarmee willen de bonden protesteren tegen plannen van de Franse regering om het pensioensysteem op de schop te nemen.

De staking staat gepland op 5 december. Eerder riepen andere vakbonden bedrijven in sectoren als de energie en mijnbouw al op om die dag het werk neer te leggen.

Als het personeel van de luchtvaartmaatschappij daadwerkelijk gaat staken, dan is dat de eerste keer na een reeks werkonderbrekingen in het voorjaar en de zomer van vorig jaar. Toen lag het personeel van Air France met de leiding overhoop over salarissen.

Dat loongeschil leidde uiteindelijk tot het vertrek van topman Jean-Marc Janaillac. Zijn voorstel voor een loonsverhoging, waarmee hij de vakbonden buitenspel probeerde te zetten, werd weggestemd door het personeel. Daarop besloot hij op te stappen. Uiteindelijk werd de Canadees Ben Smith benoemd als zijn opvolger.

Door de stakingen leed Air France vorig jaar een flink verlies. De in totaal vijftien stakingsdagen waren goed voor een kostenpost van circa 400 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions