Transport Online - Advocaat Philippe Schol uit Enschede neergeschoten in Gronau

Advocaat Philippe Schol uit Enschede neergeschoten in Gronau

Advocaat Philippe Schol uit Enschede neergeschoten in Gronau
06-11-2019 11:49 | Buitenland | auteur ANP

GRONAU - Een Nederlandse advocaat is vanuit een rijdende auto neergeschoten in het Duitse Gronau. Dat gebeurde op de Losserstrasse, enkele honderden meters over de grens bij Enschede. Het slachtoffer, volgens Trubantia de 43-jarige advocaat Philippe Schol, is volgens de Duitse politie zwaargewond geraakt. Het zou gaan om een advocaat gespecialiseerd in onder meer ondernemingsrechtelijke en juridische dienstverlening. Zijn advocatenkantoor in Enschede kan geen commentaar geven.

Het gaat volgens de politie waarschijnlijk om een ruzie in de privésfeer. "De achtergronden van de aanval zijn op dit moment nog niet bekend, maar we hebben aanwijzingen dat gericht werd geschoten op de man uit Gronau", verklaart de officier van justitie in Münster.

De man werd meerdere keren beschoten vanuit een witte auto met Nederlands kenteken. Daarin zouden meerdere mensen zitten. De daders zijn nog niet gearresteerd. Duitse en Nederlandse agenten zijn aan het zoeken.

Regionale krant Tubantia meldt dat volgens betrouwbare bronnen de advocaat al geruime tijd ernstig werd bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions