Slob: begrip voor leraren maar niet meer geld

Slob: begrip voor leraren maar niet meer geld
06-11-2019 11:44 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Onderwijsminister Arie Slob begrijpt dat docenten en schoolleiders "het zwaar hebben", maar hij kan ze niet beloven dat er structureel nog meer geld komt om het personeelstekort en de hoge werkdruk aan te pakken. Er ligt al "een mooi aanvullend pakket", vindt hij.

Het kabinet maakte vorige week bekend dat het de komende jaren in totaal 460 miljoen euro extra uittrekt om tekorten in het basis- en voortgezet onderwijs aan te pakken. Aanvankelijk leken de grootste onderwijsvakbonden daar tevreden mee, maar woensdag wordt toch in het hele land actiegevoerd. Het steekt vooral dat het kabinet slechts eenmalig de portemonnee trekt en niet structureel meer geld beschikbaar stelt.

Slob vindt het "teleurstellend" dat een van de vakbonden waarmee hij vrijdag een akkoord dacht te hebben, zijn handtekening heeft ingetrokken. Daarop bleek ook de landelijke staking, die vrijdag nog van de baan leek, alsnog door te gaan.

Met het extra geld dat is toegezegd kunnen scholen "de komende jaren doen wat nodig is" om lege plekken voor de klas in te vullen, zegt Slob. Hij wijst er verder op dat het kabinet eerder al structurele investeringen in het onderwijs heeft aangekondigd, om de werkdruk te verlagen en de salarissen van leraren te verhogen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden