Transport Online - Qatar Airways doet vrachtvluchten van slechts 9 minuten tussen Maastricht en Luik

Qatar Airways doet vrachtvluchten van slechts 9 minuten tussen Maastricht en Luik

Qatar Airways doet vrachtvluchten van slechts 9 minuten tussen Maastricht en Luik
06-11-2019 11:04 | Luchtvracht | auteur Redactie

MAASTRICHT - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways voert sinds kort vrachtvluchten uit tussen Maastricht en Luik, een vlucht van welgeteld 9 minuten over een afstand van amper 38 km. Dat zegt het Luikse gemeenteraadslid Pierre Eyben in de Sudpresse-kranten.

De vrachtvlucht vertrekt uit de Qatarese hoofdstad Doha, en maakt normaal een tussenlanding in Luik om daarna door te vliegen naar Mexico. Maar op 3 november landde een Boeing 777 van Qatar Airways eerst in Maastricht, om vervolgens richting Luik te vertrekken. Op 10 november staat er opnieuw zo’n vlucht gepland.

Sudpresse schrijft dat Qatar Airways zelf enorm in zijn maag zit met de situatie. “Het gaat om een nieuwe Nederlandse klant die om persoonlijke redenen absoluut wil dat zijn vracht in Maastricht wordt afgeleverd. De startbaan in Maastricht is echter niet lang genoeg om het vliegtuig meteen daarna naar Mexico te laten doorvliegen. Daarom moet het toestel in Luik geherpositioneerd worden. Op de luchthaven van Luik is er immers een start- en landingsbaan voor langeafstandsvluchten, waar het vliegtuig wél met een volledige lading goederen en een volle brandstoftank kan opstijgen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions