Transport Online - Boeren in trekkers naar provinciehuis Den Haag

Boeren in trekkers naar provinciehuis Den Haag

Boeren in trekkers naar provinciehuis Den Haag
06-11-2019 09:35 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bij het Provinciehuis in Den Haag staan woensdagochtend enkele tientallen trekkers. Ook zijn er twee hijskranen geplaatst. De provincie vergadert er over het stikstofbeleid. Boeren staan er met spandoeken. Ze mogen het Provinciehuis niet in. De ingang is afgezet met hekken.

Op het binnenplein van het gebouw staan schermen zodat de demonstranten het debat kunnen volgen. Door speakers klinkt muziek van onder meer Normaal.

Eerder reden de tractors over de A12 richting het Provinciehuis. Ze werden ter hoogte van het Malieveld van de weg gehaald.

Het protest was aangekondigd. De gemeente waarschuwde dinsdag al voor extra drukte in het gebied rond de Zuid Hollandlaan, de Koningskade en de Raamweg.

Voorafgaand aan het debat heeft ook de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) van zich laten horen. Die overhandigde een actieplan aan de provincie. Daarin staan maatregelen die volgens de organisatie helpen om de stikstofcrisis op te lossen en de natuur te versterken. Het actieplan wordt gesteund door 36 andere Zuid-Hollandse natuur- en milieuorganisaties.

In Den Haag wordt woensdag ook gedemonstreerd door onderwijspersoneel. Zo heeft onderwijsbond Leraren in Actie de ingang van het ministerie van Onderwijs geblokkeerd met honderden speelgoedtractortjes. Later op de ochtend houdt de bond een manifestatie op het Lange Voorhout.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions