Clicky

 
Transport Online - 88 nieuwe 2-assige Kögel Mega-opleggers voor Elflein

88 nieuwe 2-assige Kögel Mega-opleggers voor Elflein

88 nieuwe 2-assige Kögel Mega-opleggers voor Elflein
06-11-2019 09:31 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BURTENBACH - Met 88 Kögel Mega-opleggers van de NOVUM-generatie breidt Elflein Spedition & Transport GmbH, met zijn hoofdvestiging in Bamberg en vestigingen in Leipzig, Oelsnitz, Hermsdorf, Bor (CZ) en Nyrany (CZ), zijn wagenpark uit. De onderneming zet de nieuwe opleggers in de toekomst in voor klanten uit de meest uiteenlopende industriesectoren, zoals de automotive just-in-time business of de papier- en drukindustrie.

Elflein is actief binnen de branches transport, voorraadbeheer (JIT/JIS), opslag, logistiek en de outsourcing van transport en opslag. Met momenteel ruim 1.400 medewerkers en dagelijks 1.450 transporten en een navenante opslagruimte is Elflein een bekende speler op de markt. Elflein schafte de nieuwe Kögel-opleggers aan via Leckert Fahrzeughandel GmbH, de contractpartner van Kögel in het noorden van Beieren en het zuidelijke deel van Hessen.

Kögel Mega met twee 10-tons assen

De 2-assige volumeopleggers van Kögel zijn voorzien van een versterkt chassis voor 10-tons assen en zijn ideaal voor het transport in de automobielbranche. Daarmee profiteert Elflein van een lager eigen gewicht, lagere bedrijfs- en brandstofkosten en een rustiger rijgedrag dankzij de langere asafstand van 1.810 millimeter. Drie op elkaar gestapelde laadkisten kunnen eenvoudig worden geladen en gelost dankzij de inwendige hoogte van drie meter en het standaard beschikbare mechanisch-hydraulische hefdak. Dit verhoogt de zijdelingse doorlaadhoogte voor met 600 millimeter en achter met 600 millimeter tot meer dan drie meter.

Naast de bekende voordelen van de NOVUM-generatie, zoals de nieuwe lucht- en lichtconsole aan de kopwand, die de krachten via de langsligger naar het chassis afvoert, het nieuwe buitenframeprofiel, dat de bereikbaarheid van de Vario-Fix-sjorpunten sterk verbetert en de variabele lattenhouders, beschikken de Kögel Mega-opleggers over een omvangrijke standaarduitrusting.

De standaard geleverde dertien paar sjorogen zijn voor gemakkelijkere hantering voorzien van grepen aan de zijkant en beschikken over een trekkracht van 2.500 kilogram. Uiteraard zijn de Mega-opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL. Voor gebruik in het automotive-segment voldoen de Mega-opleggers in combinatie met de nodige individuele uitrusting, zoals een palletaanslag en een dubbele voorwand, aan de eisen van Daimler-richtlijn 9.5 met betrekking tot ladingzekering.

Individuele Elflein-uitrusting

De opleggers hebben bovendien de Strong & Go-opbouw van Kögel. Deze bestaat uit de innovatieve opbouw van de NOVUM-generatie in combinatie met een met gordelverstevigingen versterkt Integral-dakzeil van Kögel. Dankzij deze oplossing zijn insteeklatten niet meer nodig om te voldoen aan DIN EN 12642 Code XL en Daimler-richtlijn 9.5 bij het transport van laadkisten en met spanbanden vastgezette lading. Tot de verdere individualiseringsmogelijkheden behoren onder andere een aslift voor de tweede as, gereedschapskisten, ledcontourverlichting, meerkamer-ledverlichting, een opbergmogelijkheid voor 32 insteeklatten en nog veel meer.

KTL-coating: duurzame bescherming tegen corrosie

Bij de 88 Kögel-opleggers is het volledige chassis van het voertuig op lange termijn beschermd tegen corrosie dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen