Clicky

 
Transport Online - Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt doodsbedreigingen na rijden met 'dodentrailer'

Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt doodsbedreigingen na rijden met 'dodentrailer'

Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur krijgt doodsbedreigingen na rijden met 'dodentrailer'
05-11-2019 17:42 | Buitenland | auteur Redactie

LONDEN - Eén van de twee vrachtwagenchauffeurs die in staat van beschuldiging is gesteld voor de dood van 39 mensen in een koeltrailer die vanuit Zeebrugge naar Groot-Brittannië is verscheept, heeft doodsbedreigingen ontvangen. Dat melden meerdere Ierse en Britse media.

Tegen de twintiger Eamon H. uit Noord-Ierland hebben de Britse autoriteiten een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Hij werd in Dublin gearresteerd nadat hij met een trekker per ferry uit Frankrijk kwam. H. wordt beschuldigd van 39-voudige doodslag, samenzwering voor mensensmokkel en hulp bij illegale immigratie. Hij verscheen vrijdag voor de rechter van een High Court in de Ierse hoofdstad. 

Volgens het Belgisch federaal parket is Harrison de man die de oplegger naar Zeebrugge heeft gebracht. De truck met oplegger zou volgens berichten in Britse en Ierse media een stop in Veurne hebben gemaakt. De oplegger zou ook twee keer het Kanaal hebben overgestoken voordat hij op 22 oktober in Zeebrugge terechtkwam. 

De rechter heeft de uitleveringszaak naar 21 november verschoven. De verdachte mag zichzelf ook vrijwillig aangeven bij de Britse autoriteiten. 

Hij heeft volgens de politie in Ierland te horen gekregen dat zijn leven “ernstig” in gevaar is. De krant Daily Mirror kreeg van sommige familieleden te horen dat het om “ernstige doodsbedreigingen” gaat. Ook onschuldige familieleden zijn met de dood bedreigd. 

In Groot-Brittannië zit ook de Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Maurice R. (25) nog steeds vast. Hij was degene die de koeltrailer in de haven van Purfleet heeft opgepikt en die de lugubere ontdekking zou hebben gedaan. Hij wordt beschuldigd van 39-voudige doodslag en samenzwering voor mensensmokkel en moet later deze maand voor een rechter in Londen verschijnen.

Ook in Vietnam, het vaderland van de slachtoffers, zijn arrestaties verricht. Daar zou eveneens de spil van de mensensmokkel geïdentificeerd zijn. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden