Transport Online - Jongeren D66: 90 kilometer op snelwegen hard genoeg

Jongeren D66: 90 kilometer op snelwegen hard genoeg

Jongeren D66: 90 kilometer op snelwegen hard genoeg
05-11-2019 16:48 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - In de strijd tegen stikstof willen de jongeren van regeringspartij D66 een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op snelwegen. Maar het is ook fantastisch voor de gezondheid, zeggen ze. De luchtvervuiling en geluidshinder worden minder en het aantal verkeersdoden neemt af.

De Jonge Democraten komen zaterdag op het D66-congres in Breda met een oproep voor een verlaging van de maximumsnelheid. "Nu het kabinet toch aan het schuiven is met de maximumsnelheid kunnen ze beter gelijk doorzetten", aldus voorzitter Annabel Broer. Zij vindt dat "zeker D66" bereid zou moeten zijn om "deze lastige keuze" te maken, ook als dit bij kiezers niet zo populair is.

D66-voorman Rob Jetten vindt het voorstel wel heel radicaal. "Je wilt wel een beetje door kunnen rijden", reageert de voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer.

Het kabinet bekijkt of het zin heeft de maximumsnelheid te verlagen bij de aanpak van de stikstofcrisis. Er is geen taboe meer, zei zelfs premier Mark Rutte van 'vroempartij' VVD. Mogelijk moeten automobilisten alleen in de buurt van natuurgebieden gas minderen, maar het kan ook zijn dat er een algemene snelheidsverlaging komt. In media wordt verder een maandelijkse autoloze zondag genoemd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions