Transport Online - Man aangehouden voor moord op Hoyer-chauffeur

Man aangehouden voor moord op Hoyer-chauffeur

Man aangehouden voor moord op Hoyer-chauffeur
05-11-2019 13:47 | Criminaliteit | auteur Redactie

LUIK - [update 22:15 uur] In het Belgische Luik is een man aangehouden die verdacht wordt van het doodrijden van een vrachtwagenchauffeur van Hoyer. Dat melden Belgische media dinsdag. De arrestatie zou al vorige week hebben plaatsgevonden maar is nu pas naar buiten gebracht door de Franstalige krant La Meuse.

Op 23 oktober jongsteleden werd een chauffeur van Hoyer opzettelijk aangereden door een bestelbus nabij een parkeerplaats langs de Belgische E42 naar aanleiding van een verkeersruzie. Voorbijgangers vonden de dode man enkele meters van zijn cabine.

Volgens La Meuse ontstond de verkeersruzie omdat de verdachte vond dat de vrachtwagenchauffeur te hard reed. De verdachte haalde de vrachtwagenchauffeur in en remde opzettelijk hard waardoor de chauffeur hetzelfde moest doen om een aanrijding te voorkomen. 

De chauffeur verliet enkele minuten later de snelweg en stapte uit. De verdachte zag hoe de chauffeur zijn cabine verliet en op de bestelbus afstapte. Hierop reed de verdachte opzettelijk de vrachtwagenchauffeur aan waarna deze ter plekke overleed.

Dankzij bewakingscamera's kon de bestelwagen getraceerd worden.

Over de nationaliteit van de overleden vrachtwagenchauffeur bestond onduidelijkheid. La Meuse sprak van een Nederlander, terwijl het parket van Luik in een oproep tot getuigen enkele dagen na de feiten sprak over een vrachtwagenchauffeur met een dubbele Duitse en Turkse nationaliteit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions