Transport Online - Brussel: subsidie treinbeveiliging toegestaan

Brussel: subsidie treinbeveiliging toegestaan

Brussel: subsidie treinbeveiliging toegestaan
05-11-2019 12:01 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Een subsidie van 22,2 miljoen euro die de overheid wil uittrekken voor een beter veiligheidssysteem aan boord van goederenlocomotieven is geen ongeoorloofde staatssteun. De regeling zorgt voor betere afstemming tussen de spoorsystemen in de EU en levert geen buitensporige concurrentieverstoring op, oordeelt de Europese Commissie.

De regering meldde de plannen om 99 goederenlocomotieven voor grensoverschrijdend verkeer een upgrade te geven vorige maand aan Brussel. In die locomotieven wordt nu de nieuwste versie ingebouwd van het Europese spoorbeveiligingssyteem ERTMS. Dat zorgt ervoor dat treinen zich aan snelheidsbeperkingen en seinen houden en moet een "naadloos" en veilig Europees spoorsysteem mogelijk maken.

Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) stimuleert de regeling de overschakeling van de weg naar het spoor, daarbij aansluitend bij de EU-doelstellingen voor milieu en vervoer. De Nederlandse subsidie wordt aangevuld met 23,8 miljoen uit een Europees fonds.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions