Transport Online - Torenspits Kerk Hoogmade ingestort [+video]

Torenspits Kerk Hoogmade ingestort

Torenspits Kerk Hoogmade ingestort [+video]
04-11-2019 17:00 | Binnenland | auteur ANP

HOOGMADE - De torenspits van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade is maandagmiddag ingestort. De brandweer laat weten dat er daardoor, naar het nu lijkt, geen andere panden zijn geraakt. Eerder meldde hij al de kerk als verloren te beschouwen. De hele kerk staat in brand.

De grote houten toren stortte rond 15.45 uur in. Uit voorzorg waren in een straal van 150 meter om de kerk al alle huizen en gebouwen, waaronder een school, ontruimd.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Er komt veel rook vrij. De brandweer roept mensen op niet naar de brand te komen. Brandweerlieden proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar panden die naast de vrijstaande kerk staan.

De brand ontstond bij het afbranden van verf. Volgens Henk Hoek, secretaris van de parochie H. Fransiscus in de gemeente Kaag en Braassem, waar Hoogmade onder valt, ging het om regulier onderhoud van de kerk.

In de kerk werden nog elk weekend diensten gehouden, meldt Hoek. Ook afgelopen zondag werd er nog een dienst gehouden. Het is nog niet duidelijk waar de parochianen nu terechtkunnen voor hun erediensten.

De neogotische kerk in het centrum van het dorp dateert uit 1877. In 1929 stortte de kerk in doordat de fundering was verzakt. Alleen de toren bleef toen behouden. De kerk werd herbouwd en in 1932 weer gewijd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions