Meer dan 3300 scholen staken woensdag

Meer dan 3300 scholen staken woensdag
04-11-2019 12:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Meer dan 3300 scholen zullen woensdag meedoen aan de onderwijsstaking. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Maandagmiddag waren er al 3375 aangemeld via een speciale actiesite. Van de leidinggevenden van de zevenduizend basisscholen doet zelfs 85 procent mee, aldus de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) rond die tijd. De AVS hield een peiling onder duizend leden, waarop ze maandag definitief besloot mee te doen aan de staking.

Afgelopen weekeinde was er onduidelijkheid. Die ontstond door het aanvankelijk afblazen van en vervolgens weer oproepen tot de staking "voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris" .

De Tweede Kamer behandelt woensdag de onderwijsbegroting. Nadat onderwijsminister Arie Slob vrijdag met 460 miljoen euro extra over de brug was gekomen, gingen de overlegpartners daarmee akkoord en leek de staking van de baan. Zowel de AOb als CNV Onderwijs kwam daarop terug na hevig gemor in de achterban.

Sociale media

Intussen staan er manifestaties gepland in Leeuwarden, Eindhoven, Amsterdam, Almere, Zwolle, Arnhem, Goes en Den Haag. Het geplaagde Malieveld wordt ongemoeid gelaten, maar de demonstranten zullen zich naar andere locaties in de hofstad begeven. Scholen organiseren ook op eigen houtje acties.

De bedoeling is ook dat de leden zich ook op sociale media roeren: "Het beeld is je waarschijnlijk bekend: politici die tijdens de debatten op hun telefoon kijken. Dus zorgen we dat onze boodschap dáár verschijnt. We kunnen niet genegeerd worden als we op dat moment hun aandacht hebben", aldus de AOb op de eigen site.

Volgens de AVS doet een aantal christelijke scholen niet mee, omdat ze woensdag de Dankdag voor Gewas en Arbeid vieren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden