Clicky

 
Transport Online - Vietnam arresteert acht mensen vanwege 'dodentrailer' in Essex

Vietnam arresteert acht mensen vanwege 'dodentrailer' in Essex

Vietnam arresteert acht mensen vanwege 'dodentrailer' in Essex
04-11-2019 09:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

HANOI - De Vietnamese politie heeft acht mensen opgepakt vanwege de 39 doden die vorige maand werden gevonden in de koeltrailer van een vrachtwagen in het Britse Essex. Dat heeft het Vietnamese persbureau VNA maandag bekendgemaakt. Vrijdag werd bekend dat al twee verdachten waren gearresteerd.

Alle slachtoffers van het drama, 38 volwassenen en een tiener, hebben de Vietnamese identiteit. Vermoedelijk gaat het om mensenhandel. De vrachtwagen heeft via de haven van Zeebrugge de oversteek naar Groot-Brittannië gemaakt. Op een industrieterrein in de plaatst Grays, ten oosten van Londen, werden de doden gevonden. 

De chauffeur van de vrachtwagen, een 25-jarige Noord-Ier, werd direct gearresteerd en een 23-jarige landgenoot die vermoedelijk de trailer naar Zeebrugge bracht, zit vast. Ook is de politie nog op zoek naar twee voortvluchtige broers uit Noord-Ierland. Verder worden verschillende mensen gehoord over het drama. In totaal zijn er nu zeventien verdachten, van wie er twaalf vastzitten.

De Britse autoriteiten vragen Vietnamese families om de dood van hun familielid te bevestigen. "Er is mij verteld dat mijn zoon onder de doden is", zegt een vader. "Die ene procent hoop die ik nog had is nu vervlogen", zegt hij. "Het enige wat ik nu nog hoop is dat ze zijn lichaam terugbrengen".

Een Vietnamese delegatie is naar Groot-Brittannië vertrokken voor een ontmoeting maandag met de Britse autoriteiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden