Transport Online - Urenlange afsluiting Duitse A30 nadat vrachtwagen kantelt op midden geleiderail [+foto's]

Urenlange afsluiting Duitse A30 nadat vrachtwagen kantelt op midden geleiderail

Urenlange afsluiting Duitse A30 nadat vrachtwagen kantelt op midden geleiderail [+foto's]
02-11-2019 19:28 | Ongevallen | auteur Redactie

MÜNSTER - Zaterdagochtend rond 11:50 uur is op de Duitse A30 een vrachtwagen gekanteld en hierbij op de midden geleiderail terecht gekomen. Het ongeval zorgt al urenlang voor een afsluiting. Rond 19:10 uur was de weg nog steeds in beide richtingen dicht, meldt de politie zaterdagavond.

Rond 11:50 uur ging het mis toen een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wit-Rusland over de A30 in de richting van Nederland reed. Naast hem zat zijn 36-jarige bijrijder eveneens een Wit-Rus.

Tussen de knooppunten Ibbenbüren en Ibbenbüren-West raakt de trekker met oplegger geladen met bloemen van de weg en botst tegen de vangrail. Als gevolg hiervan raakt de chauffeur de controle over zijn voertuig kwijt en rijdt weer de weg op alwaar hij tegen de midden geleiderail botst, kantelt en bovenop de midden geleiderail komt te liggen.

Bij het ongeval raken beide inzittenden gewond en moeten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De gekantelde oplegger ligt gedeeltelijk op de linkerrijstrook richting Hannover en ligt eveneens over de rechterrijstrook. De trekker ligt op de linkerbaan en een stukje op de rechterbaan richting Nederland. Om deze reden moeten beide rijbanen worden afgesloten. Vanaf 12.10 uur is de A30 daarom volledig in beide richtingen geblokkeerd.

Er hebben zich lange files gevormd.

Rond 15:20 uur kon er langzaam langs het ongeval gereden worden. Rond 17:50 uur stonden de trekker en oplegger weer op de wielen. Een bergingsbedrijf zal de vrachtwagen afvoeren daarna zullen er nog reparatiewerkzaamheden plaatsvinden.

Vermoed wordt dat de weg rond 21:00 uur weer vrijgegeven kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen