Transport Online - Landelijke onderwijsstaking gaat niet door

Landelijke onderwijsstaking gaat niet door

Landelijke onderwijsstaking gaat niet door
01-11-2019 19:19 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De landelijke onderwijsstaking die gepland stond voor woensdag 6 november, gaat niet door. Dat meldt de PO-Raad. De vakbonden blazen de actie op het Malieveld af nu het kabinet 460 miljoen euro uittrekt voor salarisverhoging en werkdrukvermindering in het basis- en voortgezet onderwijs.

Een deel van het geld dat beschikbaar komt is eenmalig, het andere deel krijgt de sector jaarlijks toegekend. De onderwijsbonden hadden eerder 423,5 miljoen euro extra structureel geld voor het onderwijs geëist.

Volgens de PO-Raad is het "een mooi gebaar" dat het kabinet 460 miljoen vrijmaakt, maar de koepel voor het basisonderwijs waarschuwt wel dat het "de fundamentele problemen rondom het lerarentekort niet oplost".

Ook onderwijsbond AOb tekent aan dat het geld geen structurele oplossing biedt. "Niemand kan meer ontkennen dat onderwijs een topprioriteit is. Maar voor het dichten van de salariskloof is structureel geld nodig", zegt voorzitter Liesbeth Verheggen van de AOb. Zij concludeert: "We gaan door. Dit is een noodpakket."

De landelijke staking is afgeblazen, maar het kan zo zijn dat individuele scholen zelf nog actie voeren. De PO-Raad hoopt dat schoolbesturen daar begrip voor hebben: "De actiedag kan gebruikt worden om samen het gesprek aan te gaan over werkdruk, salaris en aantrekkelijkheid van werken in het primair onderwijs". De AOb biedt aan om op die dag vakbondsmensen naar scholen te sturen om uitleg te geven over de afspraken die met het kabinet zijn gemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions