Transport Online - Chinezen kopen merknaam Thomas Cook

Chinezen kopen merknaam Thomas Cook

Chinezen kopen merknaam Thomas Cook
01-11-2019 18:18 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

LONDEN - De merknaam Thomas Cook blijft voortbestaan. De Chinese Fosun Tourism Group heeft merkrechten, domeinnamen en licenties gekocht uit de boedel van de failliete reisgigant. De Chinezen tellen daar omgerekend bijna 13 miljoen euro voor neer.

Wat Fosun precies gaat doen met zijn aankoop is nog onduidelijk. De Chinezen zijn in ieder geval niet van plan om ook nog activiteiten of bedrijven die verband houden met Thomas Cook over te nemen.

Thomas Cook, een van de grootste reisconcerns ter wereld, viel in september om. Het vakantie-imperium kampte al langer met financiële problemen en een reddingsplan kwam niet van de grond. Enkele honderdduizenden vakantiegangers werden door het faillissement getroffen.

In verschillende landen zijn al nieuwe eigenaren gevonden voor onderdelen van Thomas Cook. Ook in Nederland werd de reisorganisatie bankroet verklaard. Hier is de curator nog bezig met het zoeken naar een mogelijke doorstart. Bij Thomas Cook Nederland werkten circa tweehonderd mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions