Clicky

 
Transport Online - Britse politie vraagt overlevering chauffeur die 'dodentrailer' naar Zeebrugge reed

Britse politie vraagt overlevering chauffeur die 'dodentrailer' naar Zeebrugge reed

Britse politie vraagt overlevering chauffeur die 'dodentrailer' naar Zeebrugge reed
01-11-2019 17:28 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse politie is een overleveringsproces gestart om een 23-jarige verdachte van de dodentruck in het Verenigd Koninkrijk te berechten. De Noord-Ier Eamonn Harrison zou de koeltrailer met 39 dode migranten naar het Belgische Zeebrugge hebben gereden.

Harrison werd eerder in Ierland aangehouden en verscheen vrijdag voor de rechter in Dublin. Hij is in staat van beschuldiging gesteld en aangeklaagd voor meervoudige doodslag. Hij is de tweede chauffeur die officieel wordt aangeklaagd.

De trailer ging per boot naar Engeland waar een 25-jarige man de koelwagen heeft opgehaald. Deze 25-jarige man zit ook vast en is ook aangeklaagd voor onder andere doodslag. In de zaak zijn in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in totaal vijf mensen gearresteerd, van wie er twee vastzitten. Vrijdag werd bekend dat in Vietnam nog twee mensen zijn gearresteerd.

Noord-Ierse broers

De Britse justitie riep ook twee Noord-Ierse broers op om zich te melden die worden gezocht in verband met de vondst van de doden. De 40-jarige Ronan Hughes en zijn broer Christopher (34) worden verdacht van doodslag en mensensmokkel. De politie publiceerde foto's van het duo.

In de vrachtwagen met koeltrailer, die geparkeerd stond in Grays ten oosten van Londen, werden op 23 oktober de lichamen van 31 mannen en acht vrouwen ontdekt. Aanvankelijk dacht de Engelse politie dat het om Chinese migranten ging, later bleken er vermoedelijk ook Vietnamese slachtoffers te zijn. Tien Vietnamese families hebben zich gemeld omdat ze vrezen dat er vermiste familieleden onder de doden zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden