Transport Online - Brandweer: foto's reanimatie Kelvin Maynard ernstig

Brandweer: foto's reanimatie Kelvin Maynard ernstig

Brandweer: foto's reanimatie Kelvin Maynard ernstig
01-11-2019 11:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De brandweer Amsterdam-Amstelland vindt het "vanzelfsprekend heel ernstig" dat brandweerlieden van het korps foto’s hebben gemaakt van het reanimeren van de doodgeschoten ex-profvoetballer Kelvin Maynard. Vooralsnog is niemand geschorst, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) meldde donderdag aan de Tweede Kamer dat de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aan hem heeft bevestigd dat de foto's zijn gemaakt door "een of meerdere brandweerlieden van deze regio". Maynard werd 18 september doodgeschoten in een auto in Amsterdam-Zuidoost. Daarna circuleerden er foto's van de plaats delict, onder andere ook van de reanimatie. Omdat toen al duidelijk was dat er geen persfotografen in de buurt waren, rezen er vermoedens dat hulpverleners foto's hadden gemaakt.

Nadat Grapperhaus zijn ongenoegen had geuit over de gemaakte foto's kwamen er Kamervragen over de kwestie. De brandweerwoordvoerder zei dat meerdere brandweerlieden daarop toegaven dat zij foto's hadden gemaakt. De woordvoerder zei niet over hoeveel mensen het gaat.

Een extern bureau doet nu in opdracht van de Veiligheidsregio onderzoek. Dat is volgens de brandweerwoordvoerder bijna klaar. Daarna wordt gekeken welke stappen worden genomen tegen degenen die de foto's hebben gemaakt.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen