Transport Online - IS bevestigt dood leider Abu Bakr al-Baghdadi

IS bevestigt dood leider Abu Bakr al-Baghdadi

IS bevestigt dood leider Abu Bakr al-Baghdadi
31-10-2019 17:27 | Buitenland | auteur ANP

IDLIB - De terroristische organisatie IS heeft de dood van leider Abu Bakr al-Baghdadi bevestigd. Het persbureau van IS, Amaq meldt dat Abi Ibrahim Al-Hashemi Al-Qurashi de gedode leider opvolgt.

De dood van Baghdadi werd zondag gemeld door de Amerikaanse president Donald Trump. Een speciale eenheid van het Amerikaanse leger spoorde Baghdadi op en viel zijn schuilplaats binnen. Daarbij kwam de IS-leider samen met een aantal handlangers om het leven.

IS heeft ook de dood van de woordvoerder van de groep Abu al-Hassan al-Muhajir bevestigd. Trump zei dinsdag dat de waarschijnlijke opvolger van Baghdadi bij een andere aanval zou zijn gedood. Hij noemde toen geen namen en IS heeft daar niet op gereageerd. Mogelijk ging het om Muhajir.

In het audiobericht laat IS weten te rouwen om Baghdadi. "Wij rouwen om u, commandant van de gelovigen", zegt een woordvoerder, die zich richt tot "de oude gekke man" Trump. "Verheugt u zich niet. Alles wat u tot nu toe hebt gezien aan gruweldaden, zal de nieuwe leider je snel doen vergeten." Volgens de woordvoerder zal alles wat Baghdadi heeft gedaan, daarbij verbleken. Waar hij precies op doelt, lichtte hij niet toe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions