Clicky

 
Transport Online - Duitse politie: vrachtwagenchauffeurs haal het ijs van je vrachtwagen voor vertrek!

Duitse politie: vrachtwagenchauffeurs haal het ijs van je vrachtwagen voor vertrek!

Duitse politie: vrachtwagenchauffeurs haal het ijs van je vrachtwagen voor vertrek!
31-10-2019 17:22 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

KATZWEILER - De eerste nachtvorst was deze week al weer een feit. Nare bijkomstrigheid hiervan is het vormen van ijsplaten op de daken en dekzeilen van vrachtwagens en -trailers. De Duitse politie roept vandaag vrachtwagenchauffeurs op om voor vertrek eerst het ijs van hun vrachtwagen te verwijderen.

Deze ijsplakken zijn levensgevaarlijk. Ze komen 's ochtends tijdens het rijden los en vallen tijdens het rijden naar beneden. Ze kunnen vele meters door de lucht vliegen en echte 'projectielen' worden. Wie erdoor wordt geraakt, of het nu een mens of ene voertuig is, komt er meestal niet ongeschonden vanaf.

Daarom doet de politie een dringend beroep op alle vrachtwagenchauffeurs: "Zorg ervoor dat u voordat u vertrekt uw dak schoonmaakt voordat u een rijdend gevaar wordt!"

Een 44-jarige automobilist uit Kaiserslautern maakte woensdagochtend de ansgtige ervaring van een vallende ijsplaat mee toen hij met zijn auto over de L388 in de richting van Katzweiler reed. Er reed hem een vrachtwagen tegemoet waarvan net op dat moment een ijsplaat loskwam en bovenop de voorruit van zijn auto terechtkwam. De 44-jarige automobilst was zeer geschrokken maar gelukkig ongedeerd. Zijn auto echter was flink beschadigd geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats