Transport Online - Ruim 2700 scholen dicht tijdens onderwijsstaking

 


Ruim 2700 scholen dicht tijdens onderwijsstaking

Ruim 2700 scholen dicht tijdens onderwijsstaking
31-10-2019 17:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Zeker 2700 scholen blijven tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten. Medewerkers van basis- en middelbare scholen leggen volgende week woensdag het werk neer. Ze eisen dat de politiek meer actie onderneemt tegen de werkdruk. Verder willen ze meer salaris en pleiten ze voor extra investeringen om lerarentekorten aan te pakken.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) en andere onderwijsorganisaties houden de animo voor de actie bij op een kaart. Daarop verschijnen iedere dag meer rode stippen. Diverse schoolbesturen hebben besloten hun stakende medewerkers gewoon door te betalen. Wie niet krijgt uitbetaald, kan een stakingsuitkering van de bond aanvragen.

Onderwijsbonden en de werkgevers in het onderwijs eisen dat het kabinet snel ruim 420 miljoen euro extra investeert "als eerste stap". Op Prinsjesdag bleek dat het kabinet die wens niet vervult. Een jaar eerder trok het kabinet overigens wel honderden miljoenen euro's extra uit voor hogere lerarensalarissen en verlaging van de werkdruk. Maar de lerarentekorten blijven hardnekkig, zeker in de grote steden. Volgens de bonden moet er daarom veel meer gebeuren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden