Clicky

 
Transport Online - Hogere kosten drukken winst Air France-KLM

Hogere kosten drukken winst Air France-KLM

Hogere kosten drukken winst Air France-KLM
31-10-2019 08:54 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Luchtvaartonderneming Air France-KLM heeft het belangrijke derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere winst. Onder meer hogere personeels- en brandstofkosten en uitgaven voor het uitfaseren van de Airbus A380 drukten het resultaat. De onderneming verwelkomde wel meer reizigers dan een jaar eerder.

De operationele winst van het Nederlands-Franse concern zakte met 165 miljoen euro tot 900 miljoen euro. Onder de streep resteerde een bedrag van 366 miljoen euro, hetgeen 420 miljoen euro minder was in vergelijking met het derde kwartaal van 2018.

De brandstofkosten van Air France-KLM stegen in de meetperiode met 135 miljoen euro. Daarnaast reserveerde het concern 100 miljoen euro voor het afscheid van de superjumbo A380. Verder stegen de loonuitgaven met 5 procent tot ruim 2 miljard euro. Het bedrijf nam meer personeel aan om de capaciteitsuitbreiding te ondervangen. Ook stegen de lonen van medewerkers.

Financieel directeur Frédéric Gagey wees in een toelichting ook nog op het negatieve effect van de duurdere dollar. Verder zorgde het wegvallen van de failliete branchegenoot Aigle Azur, die bepaalde diensten afnam van Air France, voor een domper. Al met al bestempelde hij de resultaten als weinig verrassend. Hij wees daarbij ook op de prestaties van Air France-KLM afgezet tegen die van branchegenoten als Lufthansa en British Airways-moeder IAG.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen