Bouwers stilgezet op A12, diverse arrestaties

Bouwers stilgezet op A12, diverse arrestaties [+foto's]
30-10-2019 17:39 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:30 uur] De A12 bij Den Haag is in beide richtingen weer open. De weg was aan het eind van de middag in de richting van het Prins Clausplein enige tijd afgesloten door de politie, omdat deelnemers van het bouwprotest met hun voertuigen over de volle breedte van de weg langzaam reden. Hierdoor ontstond volgens de politie een gevaarlijke situatie.

Vanwege het vele bouwverkeer dat woensdag naar de betoging op het Malieveld in Den Haag wilde, was het laatste deel van de A12, de Utrechtsebaan, gedurende de dag in de richting van het centrum afgesloten. De weg was geblokkeerd door de politie waardoor protesterende bouwers niet verder konden en hun voertuigen lieten staan tot aan het einde van de protestactie. Het overige verkeer werd omgeleid.

Nadat de boze bouwers aan het eind van de middag waren vertrokken, moest de Utrechtsebaan eerst worden schoongemaakt voordat die weer open kon. Rond 19.00 uur was de klus geklaard.

In totaal zijn 26 mensen aangehouden voor onder andere openlijke geweldpleging, opruiing, vernieling, gevaarlijk rijgedrag en poging tot doodslag. Ondanks de aanhoudingen zegt de politie toch dat het protest verder "overwegend ordelijk" is verlopen.

Veertien boze bouwers werden aangehouden wegens opruiing en vernieling. Een persoon werd aangehouden voor poging tot doodslag nadat hij had geprobeerd een motoragent van de weg af te rijden.

Aan het eind van de middag werd de sfeer op het Malieveld even grimmig toen een aantal personen met flessen naar agenten gooiden. De ME werd ingezet om de rust te herstellen. Zeven personen werden aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Deze mensen leken volgens de politie behoorlijk onder invloed van alcohol.

Tijdens de uittocht van de bouwvakkers die de hofstad via A12 weer wilden verlaten arresteerde de politie nog vier demonstranten. De actievoerders reden heel langzaam over de volle breedte van de weg.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden