Clicky

 
Transport Online - Bouwersprotest klaar, eerste betogers gaan weg [+video]

Bouwersprotest klaar, eerste betogers gaan weg

Bouwersprotest klaar, eerste betogers gaan weg [+video]
30-10-2019 13:53 | Transport | auteur ANP

DEN HAAG - Het protest van bouwers op het Malieveld is woensdag afgerond, iets eerder dan gepland. Het terrein loopt leeg en de betogers gaan beetje bij beetje naar huis. "We kregen de indruk dat mensen het wel gehad hadden", verklaarde organisator Grond in Verzet het vroege einde.

Aan het eind van het protest werd het onrustig. Een groepje betogers daagde agenten uit en zocht de confrontatie. "We hebben niet heel Nederland onder controle. Als dat wel zo was, hadden we de politiek ook wel tot actie bewogen", zegt Klaas Kooiker van Grond in Verzet. De organisatie hoopt dat de politiek luistert naar de boodschap van de bouwsector "en dat wij weer aan het werk kunnen". Bouwend Nederland zegt "dat het statement luid en duidelijk is overgekomen".

De betogers stortten symbolisch een lading grond op het Malieveld. Het opruimen daarvan begon meteen na het einde van het protest. "We hebben toch materieel genoeg", aldus de organisatoren, verwijzend naar de shovels en graafmachines die op het Malieveld neergezet waren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions