Transport Online - 'Plaats distributiecentra slim kiezen'

'Plaats distributiecentra slim kiezen'

'Plaats distributiecentra slim kiezen'
29-10-2019 11:33 | Algemeen | auteur Redactie

ZOETERMEER - evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven deelt de mening van het college van Rijksadviseurs dat je de locatie van distributiecentra zorgvuldig moet kiezen. Landschappelijke waarde is daarbij echter niet het enige criterium dat zwaar moet meewegen, aldus de vereniging.

"We begrijpen de discussie die het college hier aankaart. Een mooi landschap is een belangrijke waarde die ook voor onze leden en hun medewerkers zwaar weegt. Maar 600.000 mensen in Nederland verdienen hun boterham met werk in deze gebouwen en de plaats waar deze gebouwen staan is in de meeste gevallen zorgvuldig gekozen. Beschikbaarheid van personeel, goede aan- en afvoermogelijkheden over weg water en spoor en efficiency zijn belangrijke elementen die bij die keuze ook een belangrijke rol spelen. Dat heeft ook weer voordelen met oog op CO2-reductie, waar we als handels- en productiebedrijven ook keihard aan werken. Dat speelt allemaal mee", aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

Volgens de ondernemersvereniging is het goed om snel met het Rijk, de Provincies en vertegenwoordigers van het college om de tafel te gaan en te bezien hoe we alle belangen beter met elkaar in evenwicht kunnen brengen. "Dit vraagt regionaal maatwerk met kaders die investeringszekerheid bieden op de langere termijn”, aldus Van der KuijlNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions