Clicky


Man die moeder verborg stapt naar Hoge Raad

Man die moeder verborg stapt naar Hoge Raad
28-10-2019 17:45 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Een 66-jarige Limburger die sinds 2013 zijn overleden moeder tweeënhalf jaar lang in een zelfgebouwde kist in zijn huis in Oirsbeek verborgen hield, gaat in cassatie tegen een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch maandag. Het hof veroordeelde Piet van der M. in hoger beroep tot tien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.

Van der M. is het niet eens met een deel van de overwegingen, aldus zijn advocaat Bjorn Jegers. Volgens Jegers heeft het hof onvoldoende rekening gehouden met de persoon van de veroordeelde. Daarom stapt hij naar de Hoge Raad, de hoogste rechter.

De rechtbank in Maastricht legde hem vorig jaar een half jaar cel op. Justitie eiste twee weken geleden zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Het hof vond dat te weinig.

Gerda van der Molen (91) overleed op 26 juli 2013. Haar zoon bewaarde het lichaam al die tijd in een zelfgemaakte kist. Op 16 december 2015 ontdekte de politie na een melding van een buurtbewoonster het lijk. "Hij heeft vanuit financiële motieven bewust de kille keuze gemaakt het lichaam van zijn moeder te verbergen’’, stelde het hof. De man streek het pensioen en de AOW van de vrouw op, een slordige 70.000 euro.