Transport Online - Schietpartij bij moskee in Frankrijk

 


Schietpartij bij moskee in Frankrijk

Schietpartij bij moskee in Frankrijk
28-10-2019 17:42 | Buitenland | auteur ANP

BAYONNE - Door een schietpartij bij een moskee in het Zuid-Franse Bayonne zijn maandagmiddag twee mannen van 74 en 78 jaar ernstig gewond geraakt. De politie heeft de vermeende schutter, een man van 84, niet veel later aangehouden, berichtten Franse media.

De vermoedelijke dader werd niet ver van zijn huis in Saint-Martin-de-Seignanx opgepakt. Ooggetuigen hadden de nummerplaten van de auto waarin de dader wegreed, doorgegeven aan de politie waarop de man werd geïdentificeerd en vervolgens aangehouden, meldden Franse media. In zijn auto vonden agenten van de arrestatie-eenheid een gasfles en een vuurwapen. De man was geen bekende van justitie. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Hij zou vier schoten hebben afgevuurd op het gebedshuis. Op de plaats delict hebben agenten een of twee gasflessen en een jerrycan aangetroffen, ook zou een auto in brand zijn gestoken. Doel daarvan zou zijn om brand te stichten in de moskee.

Wat de motieven zijn van de schutter, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Volgens de krant Le Parisien gaat het om een oud-politicus van het rechts-populistische Front National die in 2015 een gooi deed naar een raadszetel in de gemeente Seignanx.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden