Transport Online - Trump bevestigt dood Baghdadi bij actie VS

Trump bevestigt dood Baghdadi bij actie VS

Trump bevestigt dood Baghdadi bij actie VS
27-10-2019 14:46 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een toespraak bevestigd dat IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is omgekomen tijdens een operatie van speciale Amerikaanse eenheden in het noordwesten van Syrië. Hij zei dat ook een aantal medestanders van de IS-leider is omgekomen.

Amerikaanse 'special forces' voerden de operatie in de nachtelijke uren uit. Volgens Trump kwam een "groot aantal" IS-strijders tijdens de operatie om het leven. Onder de Amerikanen vielen geen doden of gewonden.

Al-Baghdadi kwam aan zijn einde nadat hij een tunnel in was gevlucht, zei Trump. "Hij had drie van zijn kinderen met zich meegenomen. Hij leidde ze naar hun dood, want hij bracht zijn vest tot ontploffing en doodde daarmee zichzelf en de drie kinderen." Elf jonge kinderen werden ongedeerd uit het huis gehaald.

'Gestorven als lafaard'

"Deze schurk die zo zijn best deed om anderen te intimideren, was angstig en in paniek in zijn laatste momenten", aldus Trump, die Al-Baghdadi onder meer een "lafaard" noemde. "Hij stierf als een hond, hij stierf als een lafaard."

Bij de operatie werd ook "gevoelige informatie" buitgemaakt, onder meer over de organisatie van IS en toekomstige plannen, aldus Trump.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions