Clicky

 
Transport Online - Families: 'dodentruck' maakte deel uit van konvooi van drie vrachtwagens

Families: 'dodentruck' maakte deel uit van konvooi van drie vrachtwagens

Families: 'dodentruck' maakte deel uit van konvooi van drie vrachtwagens
26-10-2019 16:33 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 17:49 uur] De vrachtwagen waarin afgelopen week bij het Britse Essex 39 migranten dood werden aangetroffen, maakte deel uit van een konvooi van drie vrachtwagens. Dat zeggen familieleden van de vermoedelijke slachtoffers, volgens Sky News.

De zender sprak met Anthony Dang Huu Nam, een katholieke priester uit de provincie Nghe An in Vietnam, waar veel van de vermoedelijke slachtoffers vandaan komen. Hij had gehoord van meer dan honderd mensen die op reis waren naar "een nieuw leven".

De familieleden geloven dat ze allemaal met vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk werden gebracht. Men denkt dat twee van de voertuigen hun reis hebben voltooid, maar de derde, die de overleden slachtoffers vervoerde, werd op een onbekende locatie vertraagd. De uiteindelijke bestemmingen van de twee andere trucks zijn niet bekend. Sky News zegt de verhalen niet te kunnen verifiëren.

"Een paar families bevestigden de dood van hun familieleden die het slachtoffer zijn van deze tragische reis," zei hij. De priester zei eerder dat hij geloofde dat de meeste slachtoffers uit naburige verarmde provincies in Vietnam kwamen. Nam zei dat hij was benaderd door een aantal families die vreesden dat hun familieleden zich onder de doden bevonden.

De Britse politie heeft inmiddels de hulp gevraagd van de Vietnamese gemeenschap in Groot-Brittannië en in het buitenland om de 39 doden te identificeren. Hoofdinspecteur Martin Pasmore zei dat hij de aanwezigheid van andere nationaliteiten onder de doden niet kon uitsluiten, maar dat de politie het meeste contact had met Vietnamezen die bezorgd waren om vrienden en familieleden.

Ook Vietnam zelf stelt een onderzoek in om vast te stellen of Vietnamese burgers tot de 39 gevonden doden horen. De Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc beval de politie ook een onderzoek te starten naar mogelijke mensenhandel. De Britse politie heeft vrijdag gezegd dat ten minste enkele van de slachtoffers uit het Zuidoost-Aziatische land komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden