Clicky

 
Transport Online - Foto's vermisten Vietnam naar Britse politie

Foto's vermisten Vietnam naar Britse politie

Foto's vermisten Vietnam naar Britse politie
26-10-2019 14:58 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Een Vietnamese website heeft de Britse politie twintig foto's gestuurd van mensen van wie niets meer is gehoord sinds 39 mensen dood zijn aangetroffen in een vrachtwagen in Essex. De site Viethome meldde dat verontruste familieleden van vermisten de foto's hebben verstrekt, aldus de zender Sky News. De vermisten zijn tussen de 15 en 45 jaar oud.

Zeker drie Vietnamese families vrezen dat er familieleden onder de doden zijn, meldde de BBC vrijdag.

De omroep sprak onder andere met de familie van een 26-jarige vrouw die omgerekend bijna 35.000 euro zou hebben betaald aan mensensmokkelaars. De laatste verblijfplaats van de vrouw was België. Het laatste levensteken van Pham Thi Tra Myde was ongeveer twee uur voordat de koeltrailer in de plaats Purfleet ten oosten van Londen arriveerde.

Ze stuurde een verontrustend tekstberichtje aan haar moeder. "Sorry mam. Mijn reis naar het buitenland lukt niet. Mam, ik hou veel van je. Ik ga dood omdat ik geen adem kan halen", luidde de boodschap.

Eerder meldde de Britse politie dat de 39 migranten die achter in een koelwagen in Essex werden gevonden Chinezen zijn. De Chinese autoriteiten hebben niet bevestigd dat alle slachtoffers uit China komen. 

De Vietnamese katholieke priester Anthony Dang Huu Nam zei zaterdag tegen persbureau Reuters dat de meeste doden vermoedelijk afkomstig zijn uit de provincie Nghe An in het noorden van Vietnam. Hij zei dat hij in nauw contact staat met families van mogelijke slachtoffers.

Nghe An is een van de armste provincies van Vietnam. Volgens de Pacific Links Foundation, een organisatie die mensenhandel aan de kaak stelt, vallen veel mensen uit die regio in handen van mensensmokkelaars.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats