Transport Online - Politie gaat uit van misdrijf bij doden Pathé bioscoop Groningen

Politie gaat uit van misdrijf bij doden Pathé bioscoop Groningen

Politie gaat uit van misdrijf bij doden Pathé bioscoop Groningen
26-10-2019 11:28 | Misdaad | auteur ANP

GRONINGEN - [update 14:18 uur] De politie houdt rekening met een misdrijf na de vondst zaterdagochtend van twee lichamen in een bioscoop in Groningen. De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de doden. De doden zijn gevonden in het bioscoopcomplex, aldus een woordvoerster van de politie. Ook aan het begin van de middag kon de politie verder nog geen mededelingen doen.

De Forensische Opsporing is in het pand om onderzoek te doen: op de tweede verdieping van het pand lopen mensen in witte pakken. Er is een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart, wat betekent dat meerdere politiemensen van verschillende diensten samenwerken bij het onderzoek.

De omgeving van de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep is afgezet. Rond 13.00 uur is de afzetting van de Ruiterstraat opgeheven. Hierdoor is ook de parkeergarage daar weer bereikbaar. Het Gedempte Zuiderdiep blijft nog wel afgesloten. De politie zoekt getuigen.

Op Twitter meldt de bioscoop zaterdag gesloten te blijven. Mensen die al een kaartje hadden, krijgen bericht. Het complex telt negen zalen en in totaal 1671 stoelen, waarvan 545 stoelen in de grootste zaal. In een verklaring laat Pathé weten "het verschrikkelijke nieuws" te hebben ontvangen. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie."

Een medewerkster van een winkel vlakbij meldt dat ze rond 10.00 uur politiemensen met getrokken wapens op het dak van de bioscoop heeft zien lopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions