Transport Online - GroenLinks-leider in problemen in Ethiopie

GroenLinks-leider in problemen in Ethiopie

GroenLinks-leider in problemen in Ethiopie
25-10-2019 19:54 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - GroenLinks-leider Jesse Klaver is deze week in Ethiopië in een bedreigende situatie terechtgekomen en moest door de autoriteiten worden ontzet. Een woordvoerder van de partij heeft een bericht in De Telegraaf hierover bevestigd. Ook Tweede Kamerlid Bram van Ojik was hierbij aanwezig. Samen met Klaver bracht hij een werkbezoek aan Ethiopië. In het gebied Oromia kwamen ze in de buurt van hun hotel in problemen.

„In het gebied waar zij waren braken onlusten uit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft consulaire bijstand verleend om te zorgen dat zij door de Ethiopische autoriteiten naar veiliger gebied zijn gebracht", aldus een GroenLinks-zegsvrouw.

Klaver en Van Ojik maakten deel uit van een groep van vijftien Nederlanders die hinder ondervonden van de protesten en om hulp van de ambassade vroegen. Volgens een woordvoerster van Buitenlandse Zaken konden ze daar weg door tussenkomst van het ministerie, de ambassade en minister Stef Blok.

Bij de protesten in het gebied vielen volgens de regionale politie de afgelopen twee dagen 67 doden, van wie vijf politiemensen en de overigen demonstranten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions