Clicky

 
Transport Online - Vierde persoon aangehouden in onderzoek naar 39 dode lichamen in koeltrailer

Vierde persoon aangehouden in onderzoek naar 39 dode lichamen in koeltrailer

Vierde persoon aangehouden in onderzoek naar 39 dode lichamen in koeltrailer
25-10-2019 19:32 | Buitenland | auteur Redactie

GRAYS - De Britse politie heeft vrijdag een vierde persoon aangehouden in verband met de 39 dode lichamen die woensdag ontdekt werden in een koeltrailer van een vrachtwagen. Het betreft een 48-jarige man uit Noord-Ierland die is aangehouden op Londen Stansted Airport en eveneens verdacht wordt van mensensmokkel en doodslag.

Eerder vandaag werden een 38-jarige man en vrouw uit Warrington aangehouden op dezelfde verdenkingen.

De 25-jarige Noord-Ierse chauffeur die de vrachtwagen met koeltrailer bestuurde blijft eveneens voorlopig vastzitten, meldt de politie vrijdagavond.

De politie van Essex benadrukt dat het onderzoek nog altijd in volle gang is. Inmiddels is ook begonnen met het identificeren van de lichamen. 

De politie roept eveneens op om niet te speculeren over de identiteit van zowel de aangehouden personen als de gevonden lichamen. Met name in de Britse media en op sociale media wordt veel gespeculeerd over de identiteit van de doden en van met name de chauffeur. De politie roept op hiermee te stoppen omdat dit het onderzoek kan hinderen.

“We zijn het aan degenen die zijn gestorven verplicht dit onderzoek zo grondig mogelijk te doen. Al deze speculatie is niet nuttig en kan ons onderzoek en de voortgang belemmeren. De politie zal niet reageren op speculaties over de identiteit van de betrokkenen of de omstandigheden rondom dit onderzoek", zegt politiewoordvoerster Pippa Mills vrijdagavond.

Mills: "We hebben donderdag een eerste aanwijzing gegeven over de nationaliteit van de doden maar dit blijkt ingewikkelder te liggen dan wij dachten. Als zodanig zal ik op dit moment geen verdere details geven voor dat de formele identificatieprocessen zijn afgerond en zijn goedgekeurd door de lijkschouwer."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden