Transport Online - Hefbrug Boskoop gaat naar verwachting 18 november weer open

Hefbrug Boskoop gaat naar verwachting 18 november weer open

Hefbrug Boskoop gaat naar verwachting 18 november weer open
25-10-2019 16:56 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BOSKOOP - Naar verwachting gaat de hefbrug in Boskoop op maandag 18 november weer open voor het wegtransport en is de Gouwe ook weer bevaarbaar voor binnenschepen. Dit gaf Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland aan in een overleg met het bedrijfsleven dat deze ochtend plaats vond. evofenedex vindt het goed nieuws dat er nu duidelijkheid is over de opening van de hefbrug.

Tegelijkertijd constateren we dat bedrijven ook nog drie weken hinder ervaren. Deze stremming heeft grote impact op het bedrijfsleven. Naast het wegtransport van vooral bloemen en planten van veel van de telers uit deze regio, raakt deze buitengebruikstelling ook het vervoer van goederen zoals zand, grind en containers via de binnenvaart hard. Deze hinder in de goederenstroom verstoort dus ook processen elders in het land en in de wereld. Elke dag dat de brug eerder open kan, is een dag minder hinder en schade.

Schadeafhandeling

Het is nog onduidelijk hoe de gehele schadeafhandeling er uit komt te zien. Daarom denken wij ook graag mee met de provincie over de voorwaarden van deze schadeafhandeling. Bedrijven kunnen op dit moment al schadeclaims indienen bij de provincie.

Constructief onveilig

Er is geconstateerd dat de brug op verschillende plekken constructief onveilig is. Zo zijn er in de torens en kooiladders onveiligheden geconstateerd. De slijtlaag van het wegdek is voorlopig niet onveilig, maar ook dit wordt vervangen zodat het wegdek weer een tijd mee kan. Tot 18 november werkt de aannemer aan een tijdelijk windverband in de toren, de slijtlaag, verbindingspunten en worden de staven versterkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen