Clicky

 
Transport Online - Alle 39 doden hebben Chinese nationaliteit

Alle 39 doden hebben Chinese nationaliteit

Alle 39 doden hebben Chinese nationaliteit
24-10-2019 11:47 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

GRAYS - [update 13:00 uur] De 39 doden die woensdag in een vrachtwagen in Engeland werden gevonden, hadden allemaal de Chinese nationaliteit. Dat bevestigen de Britse politie en het Chinese ministerie van Buitenlandse zaken donderdag.

Het gaat om 38 volwassenen en een tiener. Onder hen zijn acht vrouwen en 31 mannen. Een 25-jarige Noord-Ierse verdachte, de bestuurder van de vrachtwagen, is opgepakt. Hij wordt verdacht van moord en blijft voorlopig in hechtenis. Volgens The Guardian gaat het om Mo Robinson uit Portadown. In Noord-Ierland zijn inmiddels drie locaties doorzocht vanwege de vondst. Onduidelijk is wat de politie daar heeft aangetroffen.

De lichamen werden woensdagochtend gevonden toen de vrachtwagen in Grays was, een plaatsje ten oosten van Londen. De slachtoffers lagen in een koeltrailer. Volgens Britse media zijn de slachtoffers mogelijk door bevriezing om het leven gekomen, omdat de temperatuur in zo'n trailer kan zakken tot -25 graden. Of de bestuurder op de hoogte was van de inzittenden, is niet duidelijk. De Britse politie onderzoekt of de georganiseerde misdaad achter het transport zit.

In juni 2000 werd Engeland ook opgeschrikt door een dergelijk incident. Toen werden 58 lichamen gevonden in een vrachtwagen in de havenstad Dover. Het ging om Chinese immigranten die omkwamen door koolmonoxidevergiftiging. Zij zaten meer dan achttien uur opgesloten. De bestuurder van de vrachtwagen, een Nederlander, werd in 2001 veroordeeld tot veertien jaar cel. Hij maakte deel uit van een Chinese smokkelbende. Ook andere betrokkenen werden uiteindelijk veroordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden