Transport Online - Terrorist kerstmarkt Berlijn nam selfie voor woning Angela Merkel

 


Terrorist kerstmarkt Berlijn nam selfie voor woning Angela Merkel

Terrorist kerstmarkt Berlijn nam selfie voor woning Angela Merkel
24-10-2019 10:38 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Tunesische terrorist die met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn, heeft eerder een selfie genomen voor de woning van bondskanselier Angela Merkel. Anis Amri nam de foto ongeveer twee maanden voordat hij zijn aanslag pleegde in 2016, meldden Duitse media die de selfie hebben gepubliceerd.

Het beeldmateriaal komt van de telefoon van Amri, die de federale recherchedienst van Duitsland eerder heeft veiliggesteld. Ook is Amri te zien op een selfie voor de Berliner Dom waar hij met een opgestoken wijsvinger staat, een teken dat wordt gebruikt door militanten van terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Beide foto's zijn genomen op 23 oktober. Zeven weken later, op 19 december, reed Amri met een gestolen vrachtwagen twaalf bezoekers van een kerstmarkt dood. Amri werd vier dagen na de aanslag gedood in een vuurgevecht met de politie in Italië.

De recherchedienst meldde in een evaluatie, een halfjaar na de aanslag, dat de Tunesiër de omgeving van de Dom van Berlijn als potentieel doelwit voor ogen had. Merkels woning wordt verder niet genoemd. Wel een naastgelegen pand. Het is niet bekend of Merkel ooit over de foto is geïnformeerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden