Clicky

 
Transport Online - Invallen Noord-Ierland in onderzoek dodentruck [+foto's&video]

Invallen Noord-Ierland in onderzoek dodentruck

Invallen Noord-Ierland in onderzoek dodentruck [+foto's&video]
24-10-2019 09:48 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

PORTADOWN - In Noord-Ierland zijn woensdagnacht twee locaties doorzocht in verband met de vondst van de 39 lichamen in een vrachtwagen in Essex. De doorzoekingen waren vermoedelijk op plekken die gelinkt worden aan de Noord-Ierse bestuurder die gearresteerd is. Hij wordt verdacht van moord en wordt ook vandaag weer verhoord.

Het is niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen. De lichamen worden geïdentificeerd. De koeltrailer waar ze in lagen, is vanuit de Belgische havenplaats Zeebrugge Engeland binnengekomen. Burgemeester Dirk De fauw van Brugge heeft dat bevestigd.

Directeur Joachim Coens van de haven van Zeebrugge legt in het Belgische tv-programma Terzake uit dat een andere vrachtwagen de trailer heeft gebracht. De trailer kwam dinsdag om 14.49 uur in Zeebrugge aan en is die middag per schip vertrokken naar Groot-Brittannië. Woensdag om 01.00 uur is de trailer van het schip geladen in Purfleet. De Britse politie trof de trailer niet veel later aan op een industrieterrein in het naastgelegen Grays, ten oosten van Londen.

De koeltrailer komt uit Bulgarije. Volgens Britse media zijn de slachtoffers mogelijk door bevriezing om het leven gekomen, omdat de temperatuur in zo'n trailer kan zakken tot 25 graden onder nul. Of de 25-jarige bestuurder op de hoogte was van de inzittenden, is niet duidelijk. De Britse politie onderzoekt of de georganiseerde misdaad achter het transport zit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden