Clicky

 
Transport Online - Weer vertraging bij KLM door staking cateraar

Weer vertraging bij KLM door staking cateraar

Weer vertraging bij KLM door staking cateraar
23-10-2019 11:22 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - De staking bij cateringbedrijf KLM Catering Services (KCS) donderdag op Schiphol kan leiden tot vertragingen bij de luchtvaartmaatschappij. KLM waarschuwt dat de catering aan boord van Europese vluchten door de staking net als de afgelopen twee weken tot een minimum zal worden beperkt.

Wie naar een Europese bestemming vliegt kan er vanaf woensdagavond 20.00 uur al last van hebben. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten vertrekkend van Schiphol weer normaal gecaterd. Aan boord van intercontinentale vluchten zullen tijdens de staking geen duty-freeverkopen plaatsvinden.

Als het aan de vakbond FNV had gelegen was de impact van de actie groter geweest. Maar de rechter zette vorige week nog deels een streep door de stakingsplannen. Daardoor moeten intercontinentale vluchten wel worden voorzien van maaltijden. Zonder mogen ze namelijk niet vertrekken.

Niet alleen bij de cateringtak van KLM wordt er gestaakt. Ook cateringmedewerkers in Utrecht leggen donderdag 24 uur lang werk neer, om te strijden voor een betere cao. Dit kan gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van lunches in de kantines van bedrijven.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions