Weer vertraging bij KLM door staking cateraar

Weer vertraging bij KLM door staking cateraar
23-10-2019 11:22 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - De staking bij cateringbedrijf KLM Catering Services (KCS) donderdag op Schiphol kan leiden tot vertragingen bij de luchtvaartmaatschappij. KLM waarschuwt dat de catering aan boord van Europese vluchten door de staking net als de afgelopen twee weken tot een minimum zal worden beperkt.

Wie naar een Europese bestemming vliegt kan er vanaf woensdagavond 20.00 uur al last van hebben. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten vertrekkend van Schiphol weer normaal gecaterd. Aan boord van intercontinentale vluchten zullen tijdens de staking geen duty-freeverkopen plaatsvinden.

Als het aan de vakbond FNV had gelegen was de impact van de actie groter geweest. Maar de rechter zette vorige week nog deels een streep door de stakingsplannen. Daardoor moeten intercontinentale vluchten wel worden voorzien van maaltijden. Zonder mogen ze namelijk niet vertrekken.

Niet alleen bij de cateringtak van KLM wordt er gestaakt. Ook cateringmedewerkers in Utrecht leggen donderdag 24 uur lang werk neer, om te strijden voor een betere cao. Dit kan gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van lunches in de kantines van bedrijven.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden