Clicky

 
Transport Online - Britse politie vindt 39 doden in koeltrailer in Grays [+foto&video]

Britse politie vindt 39 doden in koeltrailer in Grays

Britse politie vindt 39 doden in koeltrailer in Grays [+foto&video]
23-10-2019 10:39 | Buitenland | auteur Redactie

GRAYS - [update 14:15 uur] In het Britse Grays heeft de politie woensdagochtend rond 01:40 uur 39 lichamen aangetroffen in een koeltrailer achter een bordeauxrode Scania-trekker. De vrachtwagen stond geparkeerd op Waterglade Industrial Park, Eastern Avenue in Grays.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten zou het om 38 volwassenen gaan en één tiener. Het is vooralsnog niet bekend welke nationaliteit zij hebben.

De politie is een moordonderzoek gestart. De vrachtwagenchauffeur, een 25-jarige man uit Noord-Ierland, is aangehouden op verdenking van moord.

De Ierse autoriteiten gaan onderzoeken welke route de vrachtwagen aflegde waarin woensdag 39 lichamen werden gevonden. Dat zei de Ierse premier Leo Varadkar tegenover het parlement. 

Hoofdinspecteur Andrew Mariner zegt: "Dit is een tragisch incident waarbij een groot aantal mensen het leven heeft verloren. Ons onderzoek is in volle gang om vast te stellen wat er is gebeurd. We zijn nu bezig met het identificeren van de slachtoffers, maar ik verwacht dat dit een langdurig proces zal zijn."

Volgens de politie betreft het vermoedelijk een Bulgaarse vrachtwagen die op zaterdag 19 oktober vanuit Ierland Groot-Brittannië is binnengekomen via Holyhead.

"We hebben de vrachtwagenchauffeur gearresteerd in verband met het incident. Hij blijft in hechtenis terwijl ons onderzoek loopt."

Er is een cordon geplaatst rondom de vrachtwagen en de toegang tot en van het industriepark Waterglade blijft gedurende het onderzoek afgesloten, meldt de politie woensdagochtend.

Een inwoonster van Grays vertelt in Britse media dat zij rond 04:15 uur op weg naar huis was vanuit haar werk. Ze reed over het industrieterrein en zag overal zwaailichten van hulpdiensten die massaal aanwezig waren. "Ik zag dat het ernstig was want de agenten hadden hun auto's zo geparkeerd dat de hele straat afgesloten was en je niets kon zien. Er staan hier altijd vrachtwagens geparkeerd 's nachts dus ik durf niet te zeggen of ik de vrachtwagen wel of niet gezien heb."

RHA reageert geschokt

De RHA is geschokt door de vondst van de 39 lichamen in Grays. RHA chief executive, Richard Burnett laat in een reactie weten: “Dit moet goed onderzocht worden. Onze gedachten zijn bij de families van degenen die hun leven hebben verloren, maar wat de omstandigheden van deze tragedie ook zijn, het bevestigt maar weer het gevaar van migrerende bendes die mensen in vrachtwagens smokkelen."

Slachtofferbureau

De politie heeft een slachtofferbureau opgezet waar mensen terecht kunnen wanneer zij zich zorgen maken om familieleden na de vondst in Grays. Het telefoonnummer is 0800 056 0944 en voor bellers die niet in Groot-Brittannië wonen: 0207 158 0010.

Tips en/of informatie melden

De politie van Essex roept iedereen die de trekker en/of oplegger de afgelopen dagen gezien heeft zich te melden met informatie en/of tips zodat zij op deze manier de route van de vrachtwagen kunnen achterhalen. Heeft u meer informatie over deze vrachtwagencombinatie? Klikt u dan hier!

 

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden