Transport Online - Duitsland staat open voor kort brexituitstel

Duitsland staat open voor kort brexituitstel

Duitsland staat open voor kort brexituitstel
23-10-2019 10:14 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Duitsland staat open voor een kort uitstel van de brexit als het om de juiste politieke reden is. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas woensdag in een interview. Een uitstel voor een korte termijn zou een soepele ratificatie voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie mogelijk maken.

"We moeten wel weten: wat zal de reden hiervoor zijn?" zei Maas tegen nieuwszender n-tv. Hij voegde eraan toe: "Als het gaat om een uitstel van de datum met twee of drie weken om parlementariërs in Londen in staat te stellen de ratificatie van de brexit op een redelijke manier uit te voeren, dan denk ik dat dit geen probleem zal zijn."

Eerder liet Frankrijk al weten dat het openstaat voor een "technische verlenging van de brexitdeadline met enkele dagen".

De Britse premier Boris Johnson zei dinsdag dat het nu aan de EU is om te beslissen of ze de brexit wil uitstellen en voor hoelang. Het Britse Lagerhuis stemde dinsdag tegen een snelle behandeling van de brexitdeal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions